24/03/2008

Αλογοι (α + λόγος : χωρίς ομιλία- χωρίς αιτία – χωρίς λογική)


Η ομάδα «Άλογοι» συστάθηκε ουσιαστικά τον Ιανουάριο του 2007. Αποτελείται από νέους ηθοποιούς απόφοιτους Δραματικής Σχολής. Συνεργασία των μελών της υπήρξε και τα προηγούμενα χρόνια κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στη σχολή με την παρουσίαση δύο έργων, την «Καταδίωξη» και την πρώτη «Απόδραση». Ακολούθησε μία ακόμη διασκευή της απόδρασης ενώ τώρα το έργο έχει παρει την πιο ολοκληρωμένη του μορφή.
Η ομάδα «Άλογοι» έχει συμμετάσχει στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων στο Θέατρο «Τόπος Αλλού», στο “Going Youth Festival” στο Θέατρο «Ροές» και στις «Νύχτες Nova Pars» στο θέατρο Altera Pars to 2007. Έχει επίσης επιλεγεί από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς για την εκπροσώπηση της χώρας μας, στον τομέα του θεάτρου, στη Biennale της Ιταλίας τον Μάιο του 2008.




Η Απόδραση – το έργο

Οι “Στραβοί πιλότοι στα F16” δεν ήταν τόσο στραβοί… Το “Άκρως τρελό και Απόρρητο” και οι ”Τρελές Σφαίρες” δεν είχαν τόση τρέλα… οι “Monty Pythons” δεν ήταν αρκετά monty… Όταν το θέατρο ξεπερνά το cinema τότε περάσαν οι “ Άλογοι “

Τέσσερεις αθώοι άνθρωποι… Τρεις άνδρες… Μία γυναίκα… Τα γεννέθλια… Ένα ατύχημα… Η αναγνώριση… Κορυδαλλός 2007… Η εξαθλίωση… Η αντοχή φτάνει στα όρια της… Το σχέδιο… Η απόφαση… Η ομάδα Άλογοι παρουσιάζει…Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ…
Σύντομα κοντά σας… στη σκηνή


Είναι η ιστορία τεσσάρων ανθρώπων που κατά λάθος διαπράτουν ένα φόνο και οδηγούνται στη φυλακή. Εκεί βλέπουμε στιγμές της καθημερινότητας τους και την εξαθλίωση που υφίστανται μέχρι να πάρουν την απόφαση για απόδραση. Μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες και τις τιμωρίες που τις ακολουθούν καταφέρνουν τελικά να αποδράσουν. Η πρώτη σκηνή του έργου έχει τη μορφή trailer κινηματογραφικής ταινίας με στιγμές από το υπόλοιπο έργο που ακολουθεί. Όλη η ιστορία έχει αποδοθεί με κωμικό τρόπο με μοναδικό μέσο το σώμα και οδηγό τη φαντασία. Οι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν μεταβάλλοντας με τη δράση τους το λιτό σκηνικό σε όλους τους χώρους που θα μπορούσε να να έχει μια ταινία και όχι μια θεατρική παράσταση. Ο ρυθμός είναι πολύ γρήγορος και ξεφεύγει από τους συνηθισμένους ρυθμούς του θεάτρου πλησιάζοντας πάλι τον κινηματογράφο. Το χιούμορ του έργου στηρίζεται κυρίως στην υπερβολή το απρόοπτο και την ανατροπή που σε κάθε όμως περίπτωση έχει μια ρεαλιστική βάση τέτοια που να γίνεται αντιληπτό στον θεατή. Το έργο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και βρίσκει αποδοχή και σε αλλοδαπούς καθώς υπάρχει ελάχιστη χρήση λόγου.



Οι Άλογοι είναι οι : Νίκος Αξιώτης, Λευτέρης Ελευθερίου, Νικόλας Μακρής, Κωνσταντίνος Πασσάς, Βασιλική Τσουπάκη (και τρεις κομπάρσοι)

Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Μουσική επένδυση- δημιουργία, Κοστούμια, Φωτισμοί: Άλογοι






Επικοινωνία: Αγγελέτου Κωνσταντίνα, Νικόλας Μακρής



2 comments:

djimDjim said...

Στηρίζουμε τους Αλόγους! Έχω δει την παράσταση σε 2 από τις ώς τώρα μορφές της, και συνεχώς βελτιώνεστε!!!

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΔΩ!!! Άντε, τι κάθεστε;!

Anonymous said...

Πολύ έξυπνο, πάρα πολύ γέλιο! Απλά καταπληκτικοί! Τους είδαμε στην Biennale Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου που έγινε το Μάιο του 2008 στην Ιταλία και ανυπομονούμε να τους ξαναδούμε!
Πολλά φιλιά σε όλα τα παιδια(Βάσω, Κων/νο, Λευτέρη, Νίκο, Νικόλα, Άντζελα και Γιάννη) από Άννα και Τάσο(Paros Island)